TIETOA MEISTÄ

Katseen kestävää perheyrittäjyyttä

Optikot Teija Kangasniemi ja Jukka Kangasniemi pyörittävät näkemisen asiantuntijayritystä jo kolmannessa sukupolvessa. Kangasniemen suku on tunnettu henkilökohtaisesta palvelusta ja laadukkaista tuotteista. Vaikka tekniikka on vajaassa vuosisadassa kehittynyt huimasti, on kädentaidoilla sijaa optikkoliikkeen arjessa tänäkin päivänä. Linssit jokaiseen liikkeestä ostettuun kehykseen hiotaan ja sovitetaan käsin Kangasniemen omassa pajassa.

Kellosepän ammatin isältään perinyt Eero E. Kangasniemi perusti Nokialle kello-kulta-optikkoliikkeen joulukuussa 1923. Nokialta liiketoiminta siirtyi vuodeksi Pieksamäelle ja sieltä Kankaanpäähän, jossa se on palvellut asiakkaitaan jo vuodesta 1929. Optikkoliike Kangasniemi on siirtynyt pikkuhiljaa muiden palveluiden tavoin Kankaanpään kirkolta kohti modernia kaupunkikeskustaa. Nykyiset tilat Yrittäjätalossa torin laidalla ovat Kankaanpäässä neljännet.

Eero E. Kangasniemen jäätyä eläkkeelle 1973 liiketoiminnot eriytettiin. Antti Kangasniemi otti jatkaakseen optikkopuolen velipojan ryhtyessä kello- ja kulta-alalle. Viimeisin sukupolvenvaihdos toteutettiin vuonna 2007. Teija ja Jukka Kangasniemi pitävät tärkeänä jatkuvaa kouluttautumista ja asiantuntijuuden kehittämistä. Yhtä lailla he haluavat vaalia hyvää asiakaskokemusta ja tehdä palvelunsa helposti lähestyttäväksi.

Pitkä historia pikkukaupungin sydämessä on opettanut paljon asiakaskuntansa toiveista ja tarpeista – ja niihin peilaten Optikkoliike Kangasniemi haluaa kehittää toimintaansa myös jatkossa.


Jukka Kangasniemi

optometristi, yrittäjä
Jukka on perheyrityksen jatkaja kolmannessa sukupolvessa. Hän valmistui optometristiksi vuonna 2005 ja lähti rakentamaan omaa uraansa optikkona isänsä jalanjäljissä kaksi vuotta myöhemmin. Jukalla on piilolinssien ja heikkonäköisten apuvälineiden sovitukseen oikeuttava pätevyys sekä diagnostisten lääkeaineiden käyttöoikeus. Hän on myös työnäkemisen asiantuntija (optoergonomian tutkinto).

Teija Kangasniemi

optometristi
Teija valmistui optometristiksi myös vuonna 2005 samaan aikaan Jukan kanssa ja on työskennellyt Optikko Kangasniemellä vuodesta 2008. Teijalla on myös oikeus käyttää vastaanotolla diagnostisia lääkeaineita silmän terveyden tutkimiseen sekä pätevyys toimia piilolinssien sovittajana.